dinsdag 31 augustus 2010

Bedels, kralen en knopen


Gisteravond dan eindelijk de fimo-klei erbij gepakt. Geen ingewikkelde zaken. Gewoon lekker makkelijk: bedels, kralen en knopen. Reliëf van vanalles en nog wat en 'plaatjes' uit een cane die ik al eerder maakte voor o.a. deze pen.

Vooral voor de bedels kan ik genoeg bestemmingen bedenken. Ik begin, denk ik, met cadeaulabels. Van behangpapier. En dan kan ik meteen nog even stempelen aan de binnenkant.

maandag 30 augustus 2010

Speldendoosje


Een paar weken geleden kocht ik een setje met clearstamps. Gewoon omdat ik ze zo mooi vind. En omdat je je cadeautjes er zo mooi mee kunt versieren. Maar ik had ze eigenlijk nog niet gebruikt.

En vandaag moest ik iets maken met mijn stempels. Toen zag ik mijn saaie doosje voor mijn naalden. En een stukje mooie witte linnen. En daarmee had ik het idee. Ik ging mijn speldendoosje versieren. Met de stof en de stempels.

En nu ga ik mijn fimo-klei toch echt nog maar eens tevoorschijn halen. Want ik heb daar ook nog een paar snelle ideetjes mee.

zaterdag 28 augustus 2010

Stoere jongens loungen ook


Mijn zoontje is vaak druk met stoere dingen. Rennen, buiten spelen, voetballen, zijn zus plagen, judoën en zwaardgevechten. Maar van die drukke dingen wordt hij soms wel eens moe. En dan wil hij loungen. Voor de tv.

Dat kan nu op zijn grote lounge-kussen. Ik maakte het van jute, canvas en vilt. Dat vond ik mooi passen bij zijn bed. (Het bed werd door mijn lief gemaakt, die daar stiekem heel trots op is. Hij vroeg of ik daar ook een keer over wilde bloggen. Bij deze dus. Later misschien nog een keer wat uitgebreider. Als ik beddengoed heb gemaakt?)

Mijn dochter wil ook een lounge-kussen. Mijn naaimachine ronkt voorlopig door. En ik ben blij.

vrijdag 27 augustus 2010

Een k(l)eigoeie pen!




Fieve maakt prachtige armbandjes! Kijk maar eens naar deze en deze. Ik word daar heel vrolijk van. (en hebberig)

Dan wil ik zo graag kleien en weet ik weer waarom ik nog altijd een pastamachine op mijn verlanglijstje voor kringloop of rommelmarkt heb staan. Mooie dingen maken van fimo-klei is zo leuk!

Een poos terug maakte ik deze pen tijdens een zeer geslaagde workshop. Ik heb nog klei van toen liggen. Als het ervan komt dit weekend ga ik nog wat proberen te maken.

Gelukkige winnaar

Gisterochtend regende het heel hard. En ik moest op de fiets. (Maar ik ben te ijdel voor een regenpak.) Eerst de kinderen naar school brengen. Daarna door naar het werk. Maar ik deed het met een glimlach. Want ik had vlak daarvoor gezien dat ik de give-away van Haakmuts had gewonnen. Dat was nog eens een leuk bericht!

Vandaag vond ik mijn prachtige cadeau al in de brievenbus. Zo mooi! Claire, heel hartelijk bedankt.

donderdag 26 augustus 2010

Trots op mijn etui



Ik leer naaien op de naaimachine. Dat doe ik zonder cursus. Maar met hulp van boeken, hard denken en vooral met behulp van de prachtige tutorials die ik overal vind! Wat ben ik toch blij met internet. En wat is bloggen toch leuk!

Gisteravond heb ik een etui gemaakt. Ik gebruikte daar deze duidelijke uitleg bij. Ik paste het patroon een beetje aan (3 verschillende stofjes, andere afmetingen). En daarna werd het een verassing.

Maar toen ik ruim een uur later klaar was, had ik een echte etui! Zonder zichtbare naden en draadjes. Maar met een rits en een binnenkant die vastzit aan de buitenkant. En dan heeft hij ook nog een piramide-vorm aan de zijkant. Ik sta versteld van wat er uit mijn handen is gekomen. Maar dat was me natuurlijk nooit gelukt zonder de tutorial. Ik vraag jullie dan ook met klem vooral door te gaan met posten. Jullie maken het leven echt een beetje leuker!




dinsdag 24 augustus 2010

Kleine nichtjes worden groter


Volgende maand zijn mijn 3 lieve nichtjes jarig. De oudste wordt 'al' 5 en de andere 2 worden 4. En omdat ik toch al druk met broches maken was... heb ik er nog 3 bijgemaakt.

zondag 22 augustus 2010

Kleurpotlodenzakske



Ik zag bij Mme Zsazsa een prachtig kleurpotlodenzakske. Toen wilde ik er zelf ook heel graag één. Met de duidelijke uitleg die zij erbij geeft, leek het mij goed te doen.

Eerst mooie potloden gekocht. Want die heb je dan natuurlijk ook nodig. En in de Flow zitten geregeld kleurplaten, dus ze komen ook wel van pas. Tja, je moet  het natuurlijk wel een beetje verantwoorden...

Gisteravond de stof uitgezocht en geknipt. En vanmorgen zat het potlodenzakje redelijk vlot in elkaar. Ik ben er erg blij mee. De kinderen ook. Maar die mogen er voorlopig alleen naar kijken. Want anders zijn mijn potloden binnenkort verdwaald in hun potlodendoos. En zitten er in mijn kleurpotlodenzakske alleen nog stompjes. Geen goed idee.



zaterdag 21 augustus 2010

Vogeltjes en konijntjes

Om de kamer van dochter aan te kleden maakte ik 2 'schilderijtjes' van vilt en stof. Zo eenvoudig en zelfs goed te maken door kinderen. Met een klein beetje hulp van mama. De bedoeling is om er nog 2 bij te maken.


donderdag 19 augustus 2010

Op-en-top-meisjes-lampje

Mijn dochter houdt van meisjesdingen. Het is haar niet gauw zoet en schattig genoeg. Nog wat glitters en glimmers erbij en je zit helemaal goed. Voor bij haar prachtig bewerkte antieke bed heb ik dit bedlampje gemaakt.

Zelf ben ik ook best een beetje trots op de muur. Hij is een klein beetje zichtbaar op de foto's. Het begon als een hersenspinsel. Geen idee hoe het uit zou pakken. Maar het resultaat mag er wezen. Kanten gordijnen tegen een grijze muur. Nog nooit zo'n goedkoop 'behangetje' gehad! En mijn dochter vindt het prachtig. En ik ook. Ik hou van 'kantjes'.


woensdag 18 augustus 2010

Stoere kasthanger

Het broertje en zijn grote zus kunnen het goed met elkaar vinden. Meestal. Soms strijden ze over voor wie mama nu iets gaat maken. Of over iets anders.

En omdat mijn jongetje al 4 jaar is, kreeg hij een poosje terug een nieuwe kamer. Met een heel stoere hoogslaper. Door mijn lief gemaakt. En natuurlijk een geheel nieuwe aankleding. Daarom dus ook een nieuwe kasthanger. Geïnspireerd op één van de kansthangers die ik zag bij Kaia. Niets zoets. Lekker stoer!

dinsdag 17 augustus 2010

Rise and shine... It's a beautiful day

Ik hou van heel uiteenlopende muziek. Heb veel favorieten. Maar soms hoor ik een liedje en heb ik het gevoel dat het mij op het lijf geschreven is. Dat had ik ook met 'Beautiful day' van Gare du Nord. Hier wil ik iedere ochtend wel glimlachend mee wakker worden.

maandag 16 augustus 2010

'Bijna-vijf'-verjaardagsbroche

Ze is bijna vijf, het meisje van mijn vriendin. En daarom krijgt zij alvast een verjaardagsbroche met de post. Een beetje voorpret. Want vijf worden is heel bijzonder. (Maar dat was vier ook. En zes is dat toch ook? Ja, dat is zo. En daarom mag ik verjaardagsbroches maken ; ))



zondag 15 augustus 2010

Vilt

Wat is vilt toch een heerlijk materiaal! Ik heb daar al talloze creatieve werkjes van gemaakt. Zo lekker snel te verwerken en ik hou erg van de uitstraling van het materiaal. Mijn idee voor dit berichtje kwam door de blog van Vlijtig.

Ik beschouwde mezelf nooit als creatief. Tot ik zwanger werd. Mijn creatieve kant werd tegelijk geboren met mijn kindjes. En groeit nu nog altijd mee.

Mijn eerste 'handmade things' waren voor mijn kindjes. Ik wilde vooral een mooie commode. De twee die ik had waren groot genoeg voor de baby, maar te klein om er ook spullen op te zetten. Maar wat geeft dat? Daar is een oplossing voor: wandzakken. Van vilt. Ik vond het leuk om te doen en was trots op het resultaat. De kinderen vonden het leuk om naar te kijken en aan te friemelen. Iedereen blij toch?



zaterdag 14 augustus 2010

Verjaardagsbroche

Als je vijf jaar wordt wil je dat aan iedereen laten zien. Dus daar ga ik de dochter van mijn vriendin bij helpen. Zij krijgt van mij een verjaardagsbroche. Eerlijk is eerlijk, hij moet nog gemaakt worden. Maar dat is geen probleem.

Mijn kindjes droegen hun broche met gepaste trots op hun verjaardag!


donderdag 12 augustus 2010

Knippen en plakken

Een tijdje terug heb ik een letterbak gekocht. In de kringloopwinkel, voor €1,-. Hij was gewoon saai donkerbruin. Maar nu is hij wit met heel veel plaatjes! Heerlijk lang met dochterlief plaatjes gekozen uit Flow. Wat is dat toch een geweldig tijdschrift! Iedere keer een gevoel van klein geluk als hij door de brievenbus valt.

Daarna gemeten, geknipt en geplakt. Het was nog best een hele klus. En met de nodige discussie. Want mijn zes-jarige vond dat zij de plaatjes zelf kon meten en knippen. En daar was het dilemma geboren. Want ik wilde perfect passende plaatjes...

Maar nu is hij af. Hij moet alleen nog even opgehangen worden. We zijn trots op het resultaat. En eigenlijk vinden we het zonde om er iets in te zetten, want dan zie je plaatjes niet meer. Hmmm...

woensdag 11 augustus 2010

Bij een nieuwe fiets hoort een nieuwe sleutelhanger

Hij stond al een jaar in de kelder. Een prachtige witte fiets met goudbruine accenten, bruin leren handvaten, een leer-like zadeltje en een te schattig rieten mandje aan het stuur. Ik vond hem zo mooi dat ik hem vorig jaar voor mijn dochter kocht. En dat terwijl ik wist dat hij te groot zou zijn. En dat was hij ook. Maar na verschillende keren passen en proberen, blijken de benen van mijn meisje nu eindelijk lang genoeg!

En bij een nieuwe fiets hoort natuurlijk een nieuwe sleutelhanger. Ze mocht zelf kiezen. Dat werd dus niet in de stijl van de fiets. Maar uiteraard wel roze. Dat had ik kunnen weten. Dus een roze konijntje met een gouden kroontje.